Čo je to nekomedogénny a squalane?

Vy sa pýtate a my vysvetľujeme rôzne pojmy jazykom, ktorému všetci rozumieme :)

1. nekomedogénny - toto označenie znamená, že prípravok neupcháva póry. Pojem komedogenicita sa vzťahuje k čiernym bodkám (komedonum) spôsobeným napríklad pleťovými krémami alebo niektorými ich zložkami. Upchávanie mazových žliaz spôsobuje aj nadmerná tvorba mazu.

2. SQUALENE/SQUALANE/SQUALAN (olive squalene)

  • Skupina: Deriváty prírodných látok 
  • Skvalen sa získava z rastlinných (i živočíšnych) olejov, pôvodne sa získaval zo žraločej pečene, v dnešnej dobe sa zvyčajne vyrába z olivového alebo iného rastlinného oleja. Má antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť proti slnečnému žiareniu. Svojím zložením je skvalen veľmi podobný prirodzenému kožnému mazu, vďaka tomu sa ľahko vstrebáva. Je antioxidantom, absorbuje do seba toxíny i ťažké kovy, tak pomáha chrániť pokožku proti vonkajšiemu prostrediu. Skvalen pokožku hydratuje, zjemňuje, napomáha ďalším účinným látkam k lepšiemu rozotieraniu a vstrebávaniu. 

Aký je rozdiel medzi skvalenem a skvalanem? Takmer žiadny, obe látky majú v kozmetike to isté použitie a fungujú rovnako. Rozdiel je ale v stabilite látky, skvalen je získavaný z olejov a nemá príliš dlhú trvanlivosť, skvalan se vyrába úpravou pôvodného skvalenu a vydrží dlhšie. Preto je tiež vo väčšine prípadov používaný práva skvalan, nájdete ho v krémoch, v dekorativnej koymetike, v telovej kozmetike i vo vlasovej kozmetike.

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.