SQUALANE

Neohodnotené
 
Akcia Tip Zväčšiť
 

Úžasný nemastný olej bez parfumácie, ktorý rozjasňuje, hydratuje a dodáva pružnosť všetkým typom pleti. 

Dostupnosť Skladom (1 ks)
Bežná cena €9,32
Ušetríte €1,14 (–12 %)
€8,18    
Kód tovaru SASQ
Značka Saloos
Webová stránka značky saloos.cz/
Kategória Starostlivosť
 

Stav NA DOTAZ - znamená, že produkt vždy odoberáme čerstvý zo skladu, preto sa môže dodanie predlžiť o 1-2 dni.

100% SQUALANE

Vyzerá ako olej, má vlastnosti ako olej, ale nie je to tak úplne klasický olej. Je to olej, ktorý nie je mastný. Vďaka svojej štruktúre sa veľmi ľahko a pritom rýchlo vstrebáva. Uzamyká v pleti vlhkosť, zvláčňuje ju a zjemňuje. Pomáha znižovať výskyt vrások, zlepšuje stav pleti a dodáva jej pružnosť. Rozjasňuje bez pocitu mastnoty. Je nekomedogénny a bez parfumácie. Pôsobí ako antioxidant, ktorý pomáha chrániť pokožku proti nepriaznivým vplyvom prostredia. 

A NAVYŠE :

- Poradí si aj s rozstrapkanými  a poškodenými končekmi vlasov.

- Hydratuje pokožku po opaľovaní.

Vhodný pre : všetky typy pleti ( vrátane mladej a problematickej)

Použitie : malé množstvo oleja naneste na vyčistenú pleť (je vhodný aj ako podklad pod make-up)

Objem : 20 ml

 

Vysvetlenie pojmov :

1. nekomedogénny - toto označenie znamená, že prípravok neupcháva póry. Pojem komedogenicita sa vzťahuje k čiernym bodkám (komedonum) spôsobeným napríklad pleťovými krémami alebo niektorými ich zložkami. Upchávanie mazových žliaz spôsobuje aj nadmerná tvorba mazu.

2. SQUALENE/SQUALANE/SQUALAN (olive squalene)

  • Skupina: Deriváty prírodných látok 
  • Skvalen sa získava z rastlinných (i živočíšnych) olejov, pôvodne sa získaval zo žraločej pečene, v dnešnej dobe sa zvyčajne vyrába z olivového alebo iného rastlinného oleja. Má antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť proti slnečnému žiareniu. Svojím zložením je skvalen veľmi podobný prirodzenému kožnému mazu, vďaka tomu sa ľahko vstrebáva. Je antioxidantom, absorbuje do seba toxíny i ťažké kovy, tak pomáha chrániť pokožku proti vonkajšiemu prostrediu. Skvalen pokožku hydratuje, zjemňuje, napomáha ďalším účinným látkam k lepšiemu rozotieraniu a vstrebávaniu. 

Aký je rozdiel medzi skvalenem a skvalanem? Takmer žiadny, obe látky majú v kozmetike to isté použitie a fungujú rovnako. Rozdiel je ale v stabilite látky, skvalen je získavaný z olejov a nemá príliš dlhú trvanlivosť, skvalan se vyrába úpravou pôvodného skvalenu a vydrží dlhšie. Preto je tiež vo väčšine prípadov používaný práva skvalan, nájdete ho v krémoch, v dekorativnej koymetike, v telovej kozmetike i vo vlasovej kozmetike.

Hmotnosť 0.1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.